1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Selidbe i Stres


Selidba spada u jedne od stresnijih događaja u životu. Prilikom selidbe postoje mnoge stvari koje treba razmotriti kao što su :prodaja doma, zatim pakovanje, rokovi, skladištenje itd...Bilo da se selidba odvija u okviru istog grada,ili se selite iz jednog grada u drugi, Vi dugujete sebi i svojoj porodici da celokupan proces selidbe učinite što manje stresnim. Kako biste se dobro organizovali pre i tokom selidbe i kako biste zapamtili sve važne datume i rokove,savetujemo Vam da se držite sledećeg plana:

selidbe i stres - napravite kalendar rada za proces selidbe

Osam nedelja pre Selidbe


Ako mislite da imate puno stvari koje Vam više nisu potrebne i koje ne koristite,najbolje bi bilo da ih prodate,pokonite prijateljima(ili nekoj dobrotvornoj ustanovi) ili jednostavno bacite.Na taj način smanjićete broj stvari za preseljenje koje bi ionako samo bespotrebno zauzimale prostor u Vašem novom domu. Ukoliko imate decu obavezno ih što pre upoznajte sa novom adresom,brojem telefona,novom školom itd.... Kontaktirajte osiguravajuće društvo i obavestite ih o selidbi. -Odaberite jednu fasciklu(registrator) za sortiranje (arhiviranje) svih dokumenata vezanih za Vaše preseljenje.

Šest Nedelja pre Selidbe


Odaberite agenciju za selidbe ili ugovorite najam vozila koji ćete koristiti za transport Vaših stvari.Tom prilikom zadajte tačne rokove selidbe,obezbedite podatke o mestu i ostale informacije. Ukoliko se selite u drugi grad,istražite i kontaktirajte novog lekara opšte prakse,novog stomatologa,a ujedno razgovarajte sa starim lekarom zbog prenošanja kartona i proverite sve detalje oko izdavanja novih ličnih dokumenata zbog promene adrese boravišta ili prebivališta. Ako imate kućnog ljubimca,pronađite i veterinara za njega i pobrinite se da obezbedite sve potrebne zdravstvene papire.

Četiri Nedelje pre Selidbe


Obavestite komunalno preduzeće i slične institucije o selidbi. Ukoliko posedujete neku opremu poput kosilice i slično,izvucite iz njih gorivo jer ih agencije za selidbe neće premeštati u slučaju da su pune. Nemojte zaboraviti da otkažete sve pretplate koje ste imali ili ih prebacite na novu adresu.

Nedelju Dana pre Selidbe


Očistite frižider i odmrznite zamrzivač. U slučaju da ćete se voziti na većoj udaljenosti, proverite svoj automobil:servirs,ulje,gume itd.. Obavestite banku o selidbi i dogovorite detalje sa Vašim ličnim bankarom.Takođe,ukoliko imate sef u banci,dogovorite preseljenje svojih vrednosti u bankovni sef na drugoj lokaciji.

Dan Selidbe


Obeležite stvari koje ne želite da selite. Provedite dan kod kuće sa timom iz agencije za selidbe. Gledajte da sami ponesete manje stvari koje su od veće vrednosti. Pre polaska obavite poslednji obilazak Vašeg doma kako biste se uverili da ništa nije ostalo zaboravljeno u fiokama ili ormanima i proverite da li su svi prozori i vrata zaključani.


Podaci Firme:

Agencija Pakovanje & Selidbe
Lokacija: Dubrovačka 26 Zemun
PIB: 107430213
Tek. Račun:  160-366826-63 

Pozovite nas

agencija-za-selidbe-u-beogradu

Video

Selidbe Klavira u 5 Koraka

Za nas, klavir nije samo teret koji treba transportovati sa jedne na drugu lokaciju, već muzički instrument koji pored finansijske ima i veliku sentimentalnu vrednos.Opširnije